New Adventures

9 februari 2017 - Sevenum, Nederland

Met de reis van december 2015 nog redelijk vers in mijn geheugen gaat over 3 weken mijn volgende reis naar Australië al beginnen. Ik ga nu voor 6 maanden is de bedoeling. Wat als een grap begon op facebook en na een aantal keren skypen met Mike en zelf ook een balletje op gegooid te hebben , hebben Mike en Jayne me min of meer aangeboden om een tijd bij hun te komen wonen. Hier ben ik eens goed over na gaan denken en heb er met een aantal mensen over gepraat en om advies gevraagd en dacht op n gegeven moment  ; waarom ook niet? Wat heb ik hier in Nederland eigenlijk te verliezen? Werk? Vriendin? Kinderen? Ouders? Familie? Vrienden? Huis? Iedereen zegt ook ; doen! Nu kan 't! Zeker in mijn situatie.
Nou gaat t dus ook echt gebeuren.
Vind het best spannend allemaal. Is toch niet niks en een groot avontuur waarvan ik ook niet precies weet wat t me allemaal gaat brengen maar heb er wel super veel zin in. Wie weet waar het eindigt. Misschien bevalt het leven daar wel dusdanig goed dat ik na dat half jaar nog wel langer wil blijven. Als het mogelijk is misschien ook wel voorgoed. Wie weet. Het kan ook zijn dat ik na 2 maanden alweer naar huis kom. Je weet t niet hè.
Alles is nog open. Niks staat vast en ik zie wel waar t schip strandt. Das wel een fijne gedachte.
Ik ben iig van plan om naar Nieuw Zeeland te gaan. Als ik dan toch daar ben...... wil dan Hobbiton bezoeken van Lord of the Rings. En als het kan naar het uiterste zuiden om het Zuiderlicht te zien. Mike wil misschien ook wel meegaan maar dat weet hij nu nog niet.
Verder wil ik ook in Australië zelf meer gaan zien als in 2015. Of ik dan een aantal keer het vliegtuig pak bijv naar Melbourne of Ayers Rock bezoeken , Great Barrièr Reef , the Outback of weet ik wat allemaal. Auto huren en kijken waar ik uitkom. Dat ga ik daar allemaal zien. Wil ook het sporten niet opgeven en ik kan bij Anytime blijven sporten. Die zitten over de hele wereld. Er zit er eentje in Lismore. 12 km af van Clunes. Even uit zoeken of t wat is en of de afstand geen probleem is want wil liever niet meer terug naar mijn oude gewicht. Zou gewoon ontzettend zonde zijn. Anders ga ik wel weer iedere dag wandelen daar. Moet sowieso iets proberen te vinden wat ik daar kan gaan doen. Alleen bedoel ik. Een hele hoop plannen en ideeën heb ik van t voren dus wel. Eens kijken wat er allemaal van terecht gaat komen. Maar ik wil eigenlijk ook vooral tot rust komen in Australië. Door de ploegendiensten die ik hier al die jaren heb gewerkt en allerlei andere ellende is mijn slaapritme ontzettend verstoord. Ik hoop dat ik dat hier weer een beetje op orde kan krijgen. Komt goed.
Ik ga dus met Mike en Jayne samen in een huis wonen waar je toch de hele tijd op elkaars lip zit. Aanpassen wordt het sowieso voor mij maar ook voor hun. Het is dus wel handig dat ik ook iets heb dat ik zonder hun kan doen. Maar ook dat zij hun privacy hebben. Wat ik begrepen heb is dat Jayne's dochter Lilly in de weekenden ook nog naar huis komt. We gaan t zien. Ze hebben ook nog 2 katten 4 honden en 4 alpacas waar ze voor zorgen. Het wordt dus een drukke bedoeling daar. Maar is mischien ook wel goed voor mij. Gewoon totaal wat anders , andere leefomgeving. Uit mn comfortzone. Laat maar komen! ( zegt ie nu...:) )
Hun huren via t  airbnb principe een huis in Clunes. Dat is in de staat New South Wales. Zo'n 20 minuten rijden van Byron Bay en t strand af. Erg mooie omgeving daar. Zeer afgelegen huis waar je rondom uitkijkt op een groot dal. We zijn de vorige keer hier bij n vriendin van Jayne op bezoek geweest die hier ook in de buurt woont. Dus weet al ongeveer waar ik terecht kom. Ze hebben de werkplaats nu ook aan huis. Dus dat is ook wel fijn. Volgens mij hebben ze nog 1 garage box behouden aan de Gold Coast voor opslag.
Geen idee wat dit avontuur me allemaal gaat brengen maar ik hoop iig een hele mooie ''vakantie'' en een leuke tijd 'Down Under'.
De laatste weken bestaan nu uit veel 'afscheidsdingetjes' en alles hier thuis zo goed mogelijk achterlaten. Voorbereiden op de reis. Het meeste is overigens al geregeld. Koffer inpakken en alles wat er bij komt kijken.
Kan niet wachten tot het 3 maart is!!!!

1. Sjoerd:
    9 februari 2017
    Jazeker Janus!

Jump in the river and learn to swim ;)
  2. Rutger:
    10 februari 2017
    Word te gek janus.
    Ik hou je huisje wel in de gaten.