Keep left!!
23 maart 2017 - Clunes, Australië
Niet veel bijzonders te melden eigenlijk. Ik probeer om de dag naar de sportschool te gaan en dan rijd ik met een auto van de eigenaren van dit huis ( een Toyota Rav4 ) steeds n half uur heen en een half uur terug. Is wel ff wennen om links te rijden maar tot nu toe gaat t wel goed. Het is een automaat dat scheelt. Deze auto heeft de richtingaanwijzer ook rechts zitten en dat is wel vervelend. Iedere keer als ik richting aan wil geven gaan de ruitenwissers aan. LOL! Een morgen dacht ik ik ga smorgens heel vroeg dan is het niet zo druk bij Anytime net als in Sevenum. Niet dus. Kwam daar om 6.30 uur aan en het was al stervensdruk. Niet normaal. Allemaal mensen die met elkaar staan te buurten , beukende muziek , er was zelfs al een trainer groepsles aan het geven. Bij Anytime Sevenum is er voor 7 uur bijna nooit iemand , op wat verschrompeld vel na. Hier gaat iedereen blijkbaar voor t werk. Wat n ellende. Maar ja weet ik dat ook weer. Hoef ik daar ook niet meer zo vroeg heen.
Een avond kwamen er mensen op bezoek. Allemaal leuk en aardig maar als die Australiërs onder elkaar gaan praten kan ik het op een gegeven moment niet meer volgen. Gaat zo snel met zo'n zeikerig accent. Je probeert t wel te volgen maar na tijdje haak ik gewoon af. Dan luister ik er niet meer naar. Boeien.
Uit beleefdheid ben ik de hele avond blijven zitten maar heel vermoeiend.
De laatste week regent het hier heel veel. En dan vaak ook stortregen dat hele straten hier blank staan. Dudde niks a. Dat is wel minder want je kunt niet zoveel doen. Ook met het afleveren van tafels ed is dat n probleem. Wordt dan steeds uitgesteld. Ook het grasmaaien gaat dan niet. Omdat het stuk om het huis ook aardig bergop en af gaat glijd je dan sneller weg ed. Op een dag was het wel droog en ben ik snel begonnen. Mike en Jayne waren die dag weg dus ik was alleen thuis. Echt perfect weer. Zonnetje scheen , honden lagen fijn rustig onder een auto te slapen , fluitend deed ik mn rondjes , tot ik op een gegeven moment weg gleed met de grasmaaier. Kwam ram vast te zitten in een perkje met dikke stenen en weet ik wat allemaal. Met een bonenpaal zitten klooien om dat vrij zware ding op een of andere manier los te krijgen. Begon t precies op dat moment ook weer te stortregenen. Tuurlijk. En ik hoefde nog maar een klein stukje. Ja kut man. Mike gebeld maar dat duurde nog wel 2.5 uur voordat ze terug waren. Hij zegt laat maar staan tot ik terug ben maar daar heb ik dan geen geduld voor. En vervolgens in de regen net zo lang liggen plaren tot ik los was. Zeik en zeik naat! Ook goed voor de rug trouwens. Maja. Gelukt.
Op n zondagmiddag zijn we naar de bioscoop gegaan in Coolangetta met Lilly. De film Lion gezien. Erg mooie film moet ik zeggen. Een echte tearjerker met die acteur van Slumdog Millionaire. Aanrader.
Verder ben ik nu bezig met mijn reisje naar Nieuw Zeeland een beetje uit te stippelen. Ik vlieg 3 mei naar Auckland om vervolgens 10 dagen met een kleine camper ( Toyota Estima ) het Noordereiland een beetje te gaan verkennen. Alleen!!! Dat wordt een hele uitdaging maar heb er echt veel zin in. Weer een nieuw avontuur. Ben benieuwd hoe me dit af gaat en wat het me gaat brengen. Mei is nou niet de beste tijd om hier te gaan reizen maar als het enigszins een beetje droog blijft kan het daar erg mooi zijn. Heb nog 5 weken om hier in Australië te wennen aan t links rijden. Maar dat zal wel goed komen.
Weet dus nu nog niet precies wat ik allemaal wil gaan doen en zien. Misschien is het ook wel goed om niet te veel van te voren te plannen en maar gewoon te gaan rijden en kijken waar ik uit kom. Er zijn overal best wel wat wildcampings ed waar je terecht kunt.
Maar vind t allemaal best lastig om dus niks te plannen van t voren. Dat zit gewoon niet in mij eigenlijk en dan heb ik geen rust. Ben toch de hele tijd bezig van ja maar wat? en hoe? en waarheen? en allemaal dat soort dingen. Maar het is ook wel een keer goed om t maar op me af te laten komen. Gewoon : we kieke wal.
Into the Wild!!
Ik heb geboekt en betaald dus kan eigenlijk niet meer terug. Wil ik ook niet.
Dus ..... verder niet zo heel veel te melden voor nu.
Over het algemeen doe ik hier nu vooral mee helpen in de werkplaats , beetje grasmaaien , mountainbiken , sporten bij Anytime , wandelen , lezen , muziek luisteren en slapen. Geen tv kijken. Zeer relaxed dus.
Uit beleefdheid ben ik de hele avond blijven zitten maar heel vermoeiend.
Into the Wild!!
Ik heb geboekt en betaald dus kan eigenlijk niet meer terug. Wil ik ook niet.
Dus ..... verder niet zo heel veel te melden voor nu.
Lonneke:24 maart 2017Ruig, klinkt alsof je Australische survivalmodus aan staat! En idd niet teveel plannen, dan gebeuren vaak juist de leukste dingen. Keep left, mate! Tot vriedig!
Bart Rijs:25 maart 2017Het regent, het hagelt en de buschauffeur zuut niks.....roetewisser.